Preot Maftei Mihai

Preoți slujitori Decembrie 9, 2014

Nascut pe 12-12-1978,Vinatori-Pascani,loc.Poienita. Am urmat scoala primara si gimnaziala in localitate iar la terminarea studiilor m-am hotarit sa urmez cursurile seminarului teologic ,astfel,in 1994 am sustinut examenul de admitere la Seminarul Teologic „Sf.Ioan Iacob” din Drohoi.La sfirsitul studiilor din vara anului 1999 am sustinut examenul de atestat si bacalaureatul absolvindule cu succes.In luna august 1999,la centrul pastoral „Sf.Daniel Sihastru” Durau am sustinut examenul de capacitate pe care lam absolvit cu succes.    

M-am casatorit pe data de 20 -02-2000 cu Apopei Irina , din Munteni-Belcesti, Iasi.Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu o fiica. Cu voia Bunului Dumnezeu si din încredintarea Preafericitului Patriarh Daniel,pe atunci Mitropolit al Moldovei si Bucovinei,am fost chemat la treapta preotiei ca diacon pe data de 12 martie 2000 la Catedrala Mitropolitana din Iasi,si preot pe data de 18 martie la Manastirea Bucium ,incredintindu-mi spre pastorire parohia „Adormirea Maicii Domnului”Gropnita, protopopiatul Hirlau,jud.Iasi.                

Incepind cu data de 1 mai ,impreuna cu doamna preoteasa am venit in mijlocul pastoritilor la parohia incredintata,staruindu-ne sa sporim bunurile spirituale si materiale ale parohiei.                                                                

Ca preot slujitor ,impreuna cu familia ,am incercat sa implinesc misiunea pastorala in toate cele trei dimensiuni: -administrativ –gospodaresti; social-filantropice si cultural-pastorale.                                                    

n anul 2010 ,in data de 2 octombrie,la sfintirea Bisericii cu hramul „Sf.Arhangheli”,ca merit pentru lucrarile realizate la filia Forasti (sfintire loc biserica,inceperea proiectului pentru biserica,dobindirea fostei case C.A.P. ca viitoare casa parohiala,amenajarea unui paraclis),am primit rangul de Sachelar,iar in anul 2013,in data de 24 noiembrie am primit rangul de Iconom-Stavrofor,pentru  realizarile facute in parohie(casa parohiala,casa sociala, etc).

Data hirotonire: 2000-03-18